Navnetjenere (NS-records)

Navnetjenere (også kalt NS-oppføringer) er det som bestemmer hvor DNS for ditt domene er aktiv. Hver gang noen skriver inn nettadressen til nettsiden din, leder NS-oppføringen trafikken til riktig sted ved å oppgi navnene på de aktuelle navneserverne. For at navnetjenere skal være aktive hos Webhuset, skal de peke mot ns.datasenter.no og ns2.datasenter.no.

• Du kan legge til en ny NS-oppføring ved å logge inn på Webhuset.no/logg-inn > Kundesenter > Domene > DNS > DNS-oppføringer > Ny oppføring > NS-oppføring. For å endre oppføringer må du legge til en ny oppføring og deretter slette den gamle.
  • Du kan endre navnetjenere ved å logge inn på Webhuset.no/logg-inn > Kundesenter > Domene > DNS > Navnetjenere.

Det kan ta opptil 24 timer for navnetjenere oppdateres ved endring.

Det må alltid være minst to navnetjenere registrert. Noen leverandører tilbyr flere, men de må alltid være fra samme leverandør.

Endring av navnetjenere skal alltid gjøres i følgende rekkefølge:

1. Endre NS-oppføringer (bilde 1)

Dette skyldes at navnetjenere hos leverandøren du ønsker å endre til, må bekrefte endringen. Bekreftelsen kan ta alt fra 10 minutter til 24 timer.

2. Endre navnetjenere (bilde 2)

Dette er nødvendig for at navnetjenere skal endres på registerets nivå. Denne endringen tar omtrent 24 timer.

Bilde 1.
Bilde 1.
Bilde 2.
Bilde 2.