Begrensinger på Webmail

Utsendelse av nyhetsbrev eller masse-epost kan gjøres fra følgende tjenester:

• Dedikert server
  • Virtuell server (VPS)
  • Dedikert SMTP-tjeneste

Masseutsendelser er ikke tillatt fra webhotell, Webhuset SMTP-tjeneste eller andre tjenester med mindre eksplisitt tillatt.

Uavhengig av dette må masseutsendelser oppfylle følgende krav:

• Double opt-in

Brukere skal meldes på en epostliste først etter å ha bekreftet at epostadressen tilhører brukeren. Dette gjøres vanligvis ved å sende en bekreftelsesepost til brukerens epostadresse hvor det bes om en bekreftelse. Dette eliminerer sjansen for at andre melder på brukere uten deres samtykke.

Det aksepteres import av epostlister fra kundedatabaser hvor det tidligere har foregått epostkorrespondanse mellom selskap og kunde.

Bekreftelsen skal tas vare på i form av minimum epostadresse, dato og tidspunkt for når påmeldingen og bekreftelsen er utført. Denne informasjonen skal utleveres til Webhuset på forespørsel f.eks. i forbindelse med abuse-klager e.l.

• Link til avmelding

Alle nyhetsbrev skal inneholde en tydelig link til avmelding fra fremtidig epostkorrespondanse.

Begrensninger på E-post

Vanlig e-post begrensning på utsendelse

• Maks antall 750 utgående per 10 time. Etter dette vil kunden bli stengt ned for utgående e-post.
    • Om man sender e-poster via en utenlandsk IP (utenfor Norge) går utgående-grensen ned til 100 stk pr 10ende time.
  • For å åpne for utsending av mail må man kontakte support
    • Om man ikke er kjent med mailer som er sendt ut må man først sette nytt passord på epostkonto
    • For endring av passord på epostkonto se (Sett nytt epost passord)

Begrensning for epostutsendelse fra webhotell

Det er en begrensning på webhotell til 200 epostutsendelser per 10. timer.

Størrelsesbegrensning, innkommende mail

Størrelsesbegrensningen på innkommende mail er 50 MB. Eller dersom mailen er i base64 er det maks 50 MB i base64-format.

Så sender man en gif på 10 MB kan den bli større etter at den blir kodet om til base64 eller andre formater.

Størrelsesbegrensning, utgående mail

Det er ingen begrensning for forstørrelse på utgående mailer på smtp.webhuset.no.

Som regel ligger begrensningen på mottakersiden. (Noen epostleverandører godtar f.eks. ikke mailer større enn ~20 MB).

Det er imidlertid stor forskjell på størrelsen på lokal fil og det som blir lagt ved i en mail. Binærfiler (bilder el.l.) må konverteres til et tekstformat, som oftest base64. Dette blåser størrelsen opp. En fil kan være 10 MB på disk, men kan bli til det mangedobbelte i et vedlegg til en epost. Så det er ikke alltid så lett å vite hvor store filer man faktisk kan sende. Generelt bør man ikke sende veldig store filer (10 MB +) over epost. Til det har man tjenester som Dropbox o.l.

Øke grense for vedlegg (Office365)

Per default er det mulig å sende eposter med vedlegg opptil 35MB med en Exchange-konto med Office 365. Denne grensen kan økes til 150MB. Det må gjøres av administrator for Office 365, og derav noe som kunden må gjøre selv fra sin side då vi ikke har tilgang til dette.

Det gjøres slik:

Logg inn på portal.office.com og gå til Administrator -> Innstillinger -> Tjenester og tillegg -> Epost -> Egendefinerte E-postregler -> Mottakere -> Dobbeltklikk på mottaker -> Funksjoner for postboks -> Begrensninger for meldingsstørrelse (trykk vis detaljer) -> Sett ønsket begrensning