Feilmelding i retur ved sending av epost til Gmail, iCloud m.m…

Hvis du får en mailer daemon i retur når du sender epost. Kan SPF være løsningen.

Eksempel på feilmelding:

Remote host said: 550-5.7.26 This mail is unauthenticated, which poses a security risk to the 550-5.7.26 sender and Gmail users, and has been blocked. The sender must 550-5.7.26 authenticate with at least one of SPF or DKIM. For this message, 550-5.7.26 DKIM checks did not pass and SPF check for [webhuset.no] did not pass 550-5.7.26 with ip: [81.27.35.81].

Den meldingen tyder på at det savnes en SPF-oppføring i DNSen for domenet ditt. SPF-oppføringen (Sender Policy Framework) er en viktig DNS-post som bidrar til å bekrefte avsendere av e-postmeldinger og redusere sjansen for at e-postene dine blir merket som søppelpost. Det er et krav hos leverandører som Gmail, så det er viktig å ha riktig SPF-oppføring i DNSen for ditt domene.

For Webhusets eposttjeneste ser SPF-oppføringen slik ut: v=spf1 include:spf.webhuset.no -all

Hvis du har eposttjeneste hos en annen leverandør, så bør du kontakt dem for å få opplysninger om oppføringer du må legge til.

Notion image

Hvis denne mangler, kan du legge den til på følgende måte:

1. Logg inn i Kundesenteret
  1. Velg domenet ditt
  1. Deretter DNS og DNS-oppføringer
    1. Notion image
  1. Klikk Ny-oppføringer og velg TXT
    1. Notion image
  1. Fyll inn informasjonen som skjermbildet under
    1. Notion image
  1. Klikk Opprett og vent noen minutter før du tester å sende epost på nytt

MERK:

• Hvis du bruker en annen leverandør sine navneservere, så må du legge til oppføringen hos dem.
  • Det er kun mulig å ha en SPF-oppføring.
    • Hvis du har flere SPF-oppføringer, så vil ingen av de fungere. Om du skulle ha behov for SPF fra flere leverandører samtidig, (for eksempel om det brukes i nyhetsbrevtjeneste du har på nettsiden din) må du kombinere disse i samme oppføring som i eksempelet under.
      • Notion image