Hva er “phishing”?

Phishing er en type cyberangrep hvor angripere forsøker å lure brukere til å gi fra seg personlig informasjon, som passord eller kredittkortdetaljer, ved å etterligne en pålitelig enhet eller person, ofte via e-post, melding eller falske nettsteder.

Det er dessverre et kjent problem at hackere som står bak phishing-angrep utnytter seg gjerne av svakheter i kjente applikasjoner som CMS-systemer og webshop-løsninger. Det er derfor svært viktig å holde installasjoner av open source-løsninger som Wordpress, Joomla (m.fl.) oppdatert til seneste versjon til enhver tid.