Hvordan ta back up i phpMyAdmin

Noen ganger kan det være lurt å ta back up av databasen, heldigvis er dette veldig lett når man bruker phpMyAdmin til å gjøre oppgaven. Her har vi laget en guide for å forklare hvordan man gjør dette.

Steg 1:

Logg inn på kundesenteret, trykk på domenet ditt, gå deretter inn på “Databaser”. Her skal du trykke på tannhjulet, deretter phpMyAdmin.

Notion image

Her bruker du navnet til databasen du vil koble til, denne består av en tallrekke, understrek og deretter databasenavnet. Passordet får du på epost når denne blir opprettet.

Om du ikke har tilgang til passordet så kan du endre det ved å trykke “Endre passord”. Vær obs på at dette kan gjøre at du må endre passord i konfigurasjonsfiler på din nettside om du bruker denne databasen til nettsiden.

Steg 2:

Notion image

Steg 3:

Når du har logget inn på phpMyAdmin må du trykke eksportere om du skal ta back up av databasen. Da kommer du til en konfigurasjonsside. Her trenger du egentlig ikke gjøre noen endringer med mindre du har spesifikke krav til hvordan du ønsker å ta back up.

Notion image

Steg 4:

For å laste opp en back up kan du gå på “importer”-fanen. Her velger du filen du ønsker å laste opp og deretter trykker du på “Gjør”. Da har man lastet opp en back up.