MySQL - Generelt

MySQL er en databaseserver basert på SQL som er det mest populære og standardiserte databasespråket. MySQL gjør det enkelt å lagre, oppdatere og få tilgang til informasjon. For eksempel kan man bruke MySQL til å lage en kundedatabase for web. MySQL er databasen vi bruker på våre Linux Webhotell.

For å administrere MySQL-databasene logger du først inn på kundesenteret, deretter trykker du på domenet ditt, og så “Database”. Her kan du opprette, slette og endre passord på databasene. Vi har også et program som heter phpMyAdmin. Her kan du jobbe inne i databasene for å gjøre spesifikke endringer, last ned/opp back up, og mye mer.