PHP (Generelt)

PHP (Linux-server)

PHP (PHP: Hypertext Preprocessor) er et kodespråk som er mye brukt til hjemmesider. PHP-koden kan genereres av en publiseringsløsning (f.eks. Wordpress) som du bruker eller skrives manuelt av en webutvikler. PHP-filer kjennetegnes ved at filnavnet slutter på «.php». Uansett hvilken av disse måtene koden er skapt på, kan det være behov for å endre på webhotellets PHP-innstillinger. Gjennom Kundesenteret har du flere alternativer, og du finner disse ved å gå til fanen for «Web».

PHP-versjon

Under PHP-versjon kan du velge hvilken versjon av PHP som skal kjøres på webhotellet.

Det utvikles kontinuerlig nye versjoner av PHP som legger til mer funksjonalitet. Det er viktig å merke seg at en ny PHP-versjon normalt får 3 års støtte når det gjelder sikkerhetsoppdateringer. Etter disse 3 årene vil eventuelle sikkerhetshull i PHP-versjonen ikke lenger bli rettet. Du kan finne en oversikt over hvilke versjoner av PHP som fortsatt er sikre å bruke her: http://php.net/supported-versions.php Her kan du endre PHP-versjon inne i Kundesenteret:

Notion image

PHP-opsjoner

Standardinnstillingene gir den funksjonaliteten du trenger, men nedenfor vil de som kan være aktuelle for endring gjennomgås:

• Display_errors: Viser feilmeldinger i nettleseren.
  • error_reporting: Gir muligheten til å bestemme hvilke feil som skal rapporteres, der E_ALL inkluderer alle feil.
  • file_uploads: Slår av/på muligheten for å laste opp filer via PHP.
  • include_path: Angir stien til mapper hvor PHP skal hente konfigurasjoner fra.
  • log_errors: Slår av/på logging av feilmeldinger.
  • memory_limit: Angir hvor mye minne PHP-prosessen for webhotellet kan bruke. Noen løsninger kan kreve en høyere memory_limit, og du kan justere denne om nødvendig.
  • post_max_size: Må være like stor eller større enn upload_max_filesize.
  • upload_max_filesize: Angir hvor store filer som kan lastes opp via PHP. Noen publiseringsløsninger som WordPress kan kreve at denne innstillingen endres for å tillate opplasting av større filer via grensesnittet til hjemmesiden din. Vær oppmerksom på at dette ikke påvirker opplasting via FTP, men bare opplasting via WordPress-brukergrensesnittet.

Her kan du gjøre endringer på PHP-opsjoner inne i Kundesenteret:

Notion image

PHP-utvidelser

PHP-utvidelser (PHP extensions) gir tilgang til ekstra funksjonalitet for PHP og kan slås av eller på i Kundesenteret under PHP-utvidelser-menyen. Standardinnstillingene gir de fleste den funksjonaliteten de trenger, men noen løsninger, som for eksempel WordPress-tillegg, kan kreve at du aktiverer ekstra PHP-utvidelser. Hvilke utvidelser som må være aktivert, vil bli spesifisert i tekniske krav for løsningen. Ved feil på en slik løsning må du sjekke de tekniske kravene opp mot hvilke PHP-utvidelser som er aktivert. Her kan du gjøre endringer på PHP-utvidelser inne i Kundesenteret: