Tilkobling til webhotellet via SSH

Koble til webhotellet via SSH

Først må du koble til serveren via SSH, dette gjør du med følgende kommando:

ssh domenenavntld@linuxwebXX.sbv.webhuset.no

(domenenavntld og XX må byttes ut med informasjonen din)

Passord fins i mail som man fikk når man bestilte web-hotell, og kan endres i kundesenteret ved å gå til Web, deretter SSH.

Notion image

Hvordan kopiere filer

For å laste opp en fil til serveren bruker vi denne kommandoen i terminalen:

scp /sti/til/filen.din brukernavn@webserveren:/sti/til/dit/webhotell

Et mer praktisk eksempel kan du se under:

scp test.txt webhusettips1@linweb08.sbv.webhuset.no:/home/W/webhusettips1/www/wp-content/

Her bruker vi kommandoen scp og test.txt en fil vi vil laste opp til serveren.

Vi må lime inn SSH-tilkoblingen i kommandoen, i eksemplet over bruker vi webhusettips1@linweb08.sbv.webhuset.no

Stien til serveren må modifiseres til å passe til ditt webhotell der først del:

/home/W/webhusettips1/ er stien til webhotellet, her må du bytte ut bokstaven etter /home/ med første bokstav i starten på navnet til ditt webhotell. Deretter kommer navnet til webhotellet, og til slutt stien inne på webhotellet: /www/wp-content/

For å laste opp mappe:

scp webhusettips1@linweb08.sbv.webhuset.no:/sti/til/server /sti/lokalt

Her må du også endre både brukernavn@webserver og sti slik at det er tilpasset ditt mål.