Wordpress - Generell feilsøking

Noen ganger kan man oppleve at man får feilmelding i Wordpress som gjør at man for eksempel mister tilgang til Admin-panelet. Her har vi laget en guide om hvordan man kan feilsøke Wordpress for å rette opp i disse feilene.

Dette er en liste med vanlige problemer hvor du kan få bruk for feilsøking:

• Ved oppgradering av PHP-versjon
  • Tilfeller hvor nettsiden har blitt utsatt for hacking
  • Feil i tilkobling til databaser, tema, eller plugins.

Her er forskjellige triks du kan bruke for å feilsøke Wordpress

• Sett PHP-versjonen til den versjonen som den var før siden ble blank/fikk feilmelding. Dette gjør du ved å gå til Webhuset.no → Logg inn → Kundesenter → Domene → Web → PHP-versjon → Så velger du versjonen
  • Når dette er gjort så logger du inn på adminportalen på din Wordpress (WP-admin) → Plugins → Tikk av boksen på alle plugins installert → "Bulk action"-drop down-menyen → Deactivate → Apply. Dette steget kan også gjøres via FTP/SSH ved å endre navnet på mappen "Plugin" til f.eks "Plugin.disabled" og så tilbake til "Plugin" når du er ferdig med de neste stegene.

Anbefaler at du tester å gå inn på nettsiden på dette steget for å se om den kommer opp. Hvis den gjør det kan du hoppe over neste steg.

• Det neste vi må gjøre er å deaktivere themes. Først må du finne ut hvilket tema du bruker ved å gå inn på WP-admin → Appearance → Legg merke til navnet på temaet som er valgt. Når du har funnet dette navnet må vi over i FTP, SSH eller phpMyAdmin for å endre filene. Vi anbefaler at du bruker filbehandleren (FTP) i kundesenteret vårt. Denne finner du ved å gå til Webhuset.no → Logg inn → Kundesenter → Domene → Web → Filbehandler. Her skal du gå inn på mappen hvor Wordpress ligger, du kan finne denne ved å lete etter en fil som heter wp-config.php, denne ligger i rotmappen til Wordpress installasjonen. Når du er på rotmappen så går du inn på /wp-content/themes/ og der skal du finne en mappe som heter det samme som temaet ditt. Deretter høyreklikker du på mappen og endrer navn til noe annet. Denne skal endres tilbake når alt er oppdatert.
  • Når disse stegene er gjennomført skal du få tilbake siden din, det kan hende at den ser annerledes ut, men om du går inn på WP-admin skal den være lik. Her skal vi inn på Plugins, trykk på "Update now" på alle plugins som er utdatert. Etter at dette er gjort så skrur du alle plugins slik det beskrives ovenfor, bare omvendt.
  • Når dette er gjort kan du gå tilbake til kundesenteret å oppdatere PHP-versjonen på nytt. Mens du er inne på Kundesenter kan du også gå innom på Web → PHP-utvidelser. Her skal du finne en utvidelse som heter "MySQLi", "dom" og "memcached" som alle skal være PÅ. Dobbeltsjekk dette.