Wordpress - Hvordan installere med Installatron

I Webhuset har vi optimalisert prosessen til installering av Wordpress sider ved bruk av programvaren Installatron. Denne gjør det enkelt for deg som klient å installere Wordpress med kun noen få tastetrykk. I denne guiden finner du alt du trenger å vite for installering av Wordpress via Installatron.

Steg 1:

Det første du må gjøre er å logge inn på kundesenteret. Når du har logget inn vil du komme til oversikten over domener, der trykker du på domenet du ønsker å installere Wordpress på.

Da vil du komme til Oversikten, her skal du inn på “Databaser” for å opprette en database.

Notion image

Steg 2:

Deretter trykke du på den gule knappen med “Opprett en MySQL-database”.

Notion image

Når dette er gjennomført vil du få opp et vindu med informasjonen som tilhører databasen du nettopp opprettet. Vinduet ser slik ut:

Notion image

Her er det viktig at du merker deg passord og database-navnet. Dette skal vi bruke senere når vi installerer Wordpress. Du vil også få en epost på din registrerte epost-adresse med denne informasjonen. Du kan lese mer om database-håndtering her!

Steg 3:

Når du har opprettet en database så er vi klare til å gå videre til selve installasjonen. For å gå inn på Installatron går du først til Web-fanen og deretter til “Applikasjoner”.

Notion image

Når du kommer inn på Installatron vil du få en oversikt over alle tilgjengelige innholds-løsninger. Her kan du enkelt søke etter Wordpress for å få opp installasjons-siden. Her trykker du på “Install this application” for å iverksette installasjonen.

Notion image

Steg 4:

Her vil du komme til konfigurasjonen til installasjonen, og her er det et par ting man må ha oversikt over. Database Name: Her må du velge riktig database slik at du ikke installerer Wordpress på en database som allerede har innhold. Sørg for at du velger samme database som du opprettet tidligere i prosessen. Skriv inn passordet du noterte deg tidligere.

Her må du også velge et administrator brukernavn, passord, og epost. Vær OBS på hvilken epost du velger til administrator-epost da denne mottar sensitiv informasjon om Wordpress-installasjonen.

Notion image

Det finnes mange forskjellige innstillinger i denne prosessen, men vi anbefaler at du lar det meste stå slik det er, om du ikke er sikker på hva disse innstillingene omhandler. Når du er ferdig scroller du ned og trykker “Install”.

Etter en kort prosess med installering vil du komme til admin-bilde for installasjonen i Installatron. Nå er Wordpress installert og du kan se installasjonen ved å gå til den første lenken under navnet til Wordpress-installasjonen.